Mobiele Escapes

Mobiele Hightech Escapekoffer 'De Bom'

Ontmantel de alles vernietigende bom binnen het uur en red zo jezelf én de wereld!

Storyline

Anonymous is een internationaal collectief van hackers dat bekend is geworden door DDoS-aanvallen op websites van overheden, religieuze organisaties en bedrijven. Het mysterieuze collectief bekend van de V for Vendetta maskers gaat al jaren anoniem door het leven zonder dat ook maar iemand weet wie deze personen zijn.

Maar nu is het anders. Deze keer is er iets vreemds aan de hand! Waar Anonymous zich voorheen alleen nog bezighield met hack-aanvallen beweren ze nu een bom te hebben geplaatst …
Is de bom gericht aan de deelnemers? Of geldt hier het “verkeerde plek, verkeerde tijd” verhaal?
We zullen het nooit weten! We weten alleen dat er vanaf nu slechts 60 minuten zijn om de bom onschadelijk te maken, voordat de schade niet meer is te overzien. Zo mysterieus als de anonieme hackersbeweging, zo mysterieus is ook de bomkoffer. Met al die ingenieuze games, ingewikkelde geheimcodes en tijdsdruk is het maar de vraag of de deelnemers de bom krijgen ontmantelt voordat het te laat is!!

Mobiele Hightech Escape Koffer

Find the Niffler - mobiele hightech Escapekoffer.

Storyline

Welkom avonturiers!

Hartelijk dank om Newt Scamander te helpen om zijn Delfstoffer terug te vinden! Hij verstopte zich in zijn magische koffer.

De Delfstoffer (in andere talen ook wel Niffler of Escarbato genoemd) is een klein wezen met een lange snuit en een zwarte, pluizige vacht. Ze zijn snel aangetrokken door glinsterende voorwerpen, wat ze uiterst geschikt maakt om schatten mee te zoeken. Ze leven in holen ongeveer 6 meter onder de grond, waarbij ze 6 tot 8 jongen per nest werpen. Hoewel Delfstoffers zachtaardig van karakter, vriendelijk en heel aaibare dieren zijn, mag een delfstoffer nooit als huisdier gehouden worden! Dit is omdat ze héél destructief kunnen zijn in hun zoektocht naar glinsterende objecten.

Jullie opdracht is dus om de Delfstoffer te vinden binnen het uur, vooraleer jullie huis helemaal verwoest wordt! Hiervoor is inzicht, logisch redeneren en ook wel behoorlijk wat handigheid noodzakelijk.

Deze koffer is voor de beginnende spelers en kinderen zeker toegankelijk. Met het bijgeleverde hintboekje, (waarbij je zelf beslist om te gebruiken of niet), lukt deze uitdaging zeker!

Ideaal voor 2 tot 4 spelers

De bom - Secret Agents

Ontmantel de bom. Hiervoor heb je al je zintuigen nodig en is samenwerken essentieel. Voor kinderen én volwassenen.

Storyline

Als 'Special Agents' in opleiding, krijgen jullie nog één eindexamen voorgeschoteld. Het is er letterlijk erop of eronder, want jullie moeten een bom zien te ontmantelen!! Lukt dit niet, dan blijven er alvast geen geheimen achter via jullie! 😲

Om de bom te ontmantelen, zal je al je buitenlandse contacten moeten aanspreken. Dit in de vorm van schatkaarten, waar je op zoek gaat naar nieuw materiaal. Je kan dit spel dus in elke kamer spelen. De spelbegeleider verstopt vooraf het materiaal in verschillende andere kamers, tuin, ...

Wil je het nog uitdagender? Dan kan je er extra praktische proeven aan toevoegen vooraleer je de schatkaarten verdient. Dit kunnen teambuildingsspellen zijn, maar ook initiaties schietlapschieten, boogschieten/archery tag, mechanische ponyrace (ook voor volwassenen een onvergetelijke activiteit!), golf, estafettes (met alcoholbrillen), ... De activiteiten worden aangepast i.f.v. het aantal deelnemers, locatie, ...

Wil je het als rode draad doorheen de dag gebruiken, dan lukt dit ook perfect door te werken met het 'klavertje vier'-principe. Telkens een schatkaart wordt gevonden, wordt er een wandeling of fietstocht gedaan. Op het uiterste punt, kan er dan een hapje gegeten worden (sneukeltocht), een activiteit uitgevoerd, ... Daar krijgen ze dan het nieuw materiaal of ze krijgen dit als ze terug op de startplaats zijn. Zo gaat de groep 4 lussen afleggen.

Aantal spelers 2 tot 6 spelers (met uitbreiding* tot +40 personen)

De bom onschadelijk maken duurt ci. 1,5 tot 2 uur met gevarieerde puzzels. Deze kan dus uitgebreid worden met doe-activiteiten (oriëntatie, teambuilding, lasershooten, mechanische ponyrace, boogschieten of archery tag, ...) Waardoor de duurtijd verlengd wordt naar 3 tot 8 of meer uren. M.a.w. ideaal voor verjaardagsfeestje of doe-activiteit met familie, vrienden of vrijgezellen.

Ben je met grote groepen, dan kunnen er ook nog tips worden vergaard aan de 'tip-tafel'. Op deze tafel(s) staan er escape-lades, escape-puzzels, doe-opdrachten, ... Telkens een lade, puzzel of opdracht is opgelost, dan verdienen jullie een hintkaart. Deze hintkaarten kunnen dan ingezet worden om de bom te helpen ontmantelen. Hoe meer hint, hoe sneller het lukt natuurlijk! Of willen jullie de eer aan jezelf houden en probeer je zoveel mogelijk hintkaarten over te houden? Dit is dé ideale activiteit voor een gevarieerd publiek. Door de onderbrekingen met doe-activiteiten, hebben de denkers en de doeners voldoende uitdagingen en verveelt deze activiteit nooit.

Deze escape speel je best MET BEGELEIDING, door de grote hoeveelheid puzzels én om de flow erin te houden, worden er op het juiste moment subtiele tips gegeven.

Out of the Box

12 boxen in één grote mysterieuze kist.

Storyline

Deze escape Box bevat 12 kleine boxen met hierin verschillende escape games.

Niemand weet waar deze kist vandaan komt en waarom deze gemaakt is. Eén ding is zeker. Het zit vol met ingenieuze games, ontwikkeld in de afgelopen eeuw door beroemdheden, wiskundigen en professoren.

Het lijkt erop dat de kist van een verzamelaar is geweest. Alle kisten hebben met elkaar te maken. De ene kist leidt naar de andere kist.

Daarnaast bevinden er verdwaalde stukken van legpuzzels in de kistjes. Men denkt dat deze puzzelstukken te maken hebben met het laatste kistje wat leidt naar de overwinningskist: kist 12.

Om alle games op te lossen schijn je ook hints te kunnen verdienen. De kist bevat iets extra's waardoor je deze hints kan krijgen...

12 kistjes om op te lossen, 5 hints om in te zetten. Dus wees zuinig en zet ze strategisch in!

Door alle kisten op te lossen kom je tot het einde, namelijk het openen van kistje 12.

Maar let op! Denk "Out of the Box!"

Nuclear EscapeBox

Jullie zijn onze laatste hoop om de wereld kunnen redden van een nucleaire ramp.

Een kernreactor is stilgevallen en jullie zijn de enige die hem op tijd nog kunnen starten, maar hiervoor moet je wel alle veiligheidstaken uitvoeren, dus er staat heel wat puzzelwerk, stressbestendigheid en teambuilding op je te wachten.

Durven jullie het aan is niet de vraag. Jullie MOETEN het gewoon doen vooraleer het te laat is!

Verschillende spelvormen in één box. En er kunnen altijd andere opdrachten worden uitgewerkt, dus oneindige mogelijkheden.
Kan zelfs aangesloten worden aan extra 'HUB', zodat er ook elektrosloten open gaan, lichten branden, ...
Dus ben jij zelf een creatieveling, dan is deze box zeker uw ding!

Nuclear Box.

Start de kernreactor voor het te laat is én red zo de wereld!

De bom - Anonymous
De bom - Anonymous
Mobiele Hightech-escapekoffer
Mobiel Escape games  SPACE
Mobiel Escape games SPACE
Korte tijdsduur. Communicatie vereist
Escape lades en puzzels
Escape lades en puzzels
Hiermee kan je hints verdienen
Escapelades
Escapelades
4 sloten met gevarieerde opdrachten
Escapelades
Escapelades
4 sloten met gevarieerde opdrachten
Ei-tanagram
Ei-tanagram
Kan jij de juiste vormen maken. Je wint er een hintkaart mee.
Out of the box
Out of the box
Mobiele escapekoffer
Out of the box
Out of the box
12 escape-puzzels in één grote box
Out of the box - de start
Out of the box - de start
12 escape-puzzels in één grote box
Out of the box
Out of the box
12 escape-puzzels in één grote box
Out of the box
Out of the box
12 escape-puzzels in één grote box
Find The Niffler
Find The Niffler
Mobiele Hightech escapekoffer
Find The Niffler
Find The Niffler
Mobiele Hightech escapekoffer
Find The Niffler
Find The Niffler
Mobiele Hightech escapekoffer
Find The Niffler
Find The Niffler
Mobiele Hightech escapekoffer
Special Agents 'De bom'
Special Agents 'De bom'
Mobiele escape game
Losse puzzels
Losse puzzels
Om hintkaarten te verdienen
Uitleg Secret Agents 'De Bom'
Uitleg Secret Agents 'De Bom'
Mobiel escape game
Uitleg Secret Agents 'De Bom'
Uitleg Secret Agents 'De Bom'
Mobiel escape game
Extra's
Extra's
voor hints, afwisseling, ...
Sfeerfoto's
Sfeerfoto's
Extra opdrachten om hintkaarten te verdienen
Ei-tanagram
Ei-tanagram
Wie maakt de vorm(en) als eerst?
Escpe-lades
Escpe-lades
4 lades openkrijgen, met gevarieerde opdrachten
Woordzoeker XL
Woordzoeker XL
Wie vindt er het meeste woorden en houdt zo het minste schijfjes over?
De bom - Anonymous
De bom - Anonymous
Hightech (ci. 1 uur)
De bom Secret Agents
De bom Secret Agents
Find the Niffler
Find the Niffler